top of page

Udelukker Engerød-børnehave

Helsinge Realskole kan have forregnet sig i forventning til, at der lynhurtigt igen kan etableres børnehave på Engerødvej 43 i Helsinge. Skolen har erhvervet bygninger og grunde - også Ved Skoven 3 og Ved Skoven 7 - og meldt ud, at den tidligere Engerød Børnehave skal genåbnes som privat institution med 75 børn.

Men en betydeligt aktindsigt, redaktionen ligger med viser, at der i Gribskov Kommune holdes fast i plangrundlaget, så der skal være boliger på matriklen.


Realskolen har for nylig erhvervet ejendommen fra selskab, der oprindeligt har været ejet af Helsinge Realskoles leder, Jeppe Tobberup.


Kort efter har realskolens bestyrelse meldt ud, at ombygning igangsættes, så børnehaven kan åbnes 1. september. For en uge siden søgte den nye Bøgeskovgård-Engerød Børnehave også personale til Engerødvej med tiltrædelse 21. august.


Det har vakt både forundring og nærmest bestyrtelse i den kommunale administration og det politiske miljø, at der fra ejernes side meldes så bastant ud - alene af den grund, at kommuneplanen for Engerødvej-området - med revision i 2021 - lægger fast, at det er til boligområde og at der i øvrigt ikke foreligger byggeansøgninger - eller tilladelser - til andre formål.


Artiklen opdateres:


Tidligere artikler:

Udelukker Engerød-børnehave

Realskole køber ind til børnehave

Engerød Børnehave skal genopstå

ERHVERV KULTUR
HELSINGE
HANDELSBY
FORENINGSLIV

bottom of page