top of page

Store ildsjæle bag lokalhistorien

Lokalhistorisk Forening for Helsinge og Omegn har fredag fejret 50 års jubilæet, hvor foreningen dermed også selv blev en del af historiefortællingen. Pia Foght, formand for Gribskov Byråds kulturudvalg var på pletten ved receptionen i Kullturhuset i Helsinge og ønskede tillykke med jubilæet.

Foreningen blev stiftet af ægte ildsjæle, der brænder for den nære og lokale historie – og det er stadig det, der kendetegner den, sagde Pia Foght.


I lægger et stort arbejde i at udbrede kendskabet til lokalhistorien, der er så vigtig for følelsen af at høre til det sted, vi bor. Det er fornemt eksempel på, hvad frivillige kræfter kan udrette, tilføjede udvalgsformanden.


Det er en del af den danske foreningskultur, der er stærk her i Gribskov. Uden den havde kommunen næppe haft sit eget arkiv i dag, og en masse viden om lokalhistorien ville være gået tabt.


Pia Foght nævnte den indsats elinstallatør Bendt Storgaard, der sikrede etablering af vores arkiv, og også arkivleder Anders Friedrichsen der også var med til at sikre Pibemølle og Ramløse Mølle samt smeden i Laugø, som drivkræfterne fra starten.


Foreningen omfatter 'de syv sogne, der i 1970 blev til Helsinge Kommune. . Det er Ramløse, Annisse, Vejby-Tibirke, Helsinge, Valby, Mårum.

Fredag 8. september 2023.

Tud til samtaler om både nutid og fortid ved receptionen i Kulturhuset.

ERHVERV KULTUR
HELSINGE
HANDELSBY
FORENINGSLIV

bottom of page