top of page

Over 1.000 boliger udebliver

Gribskov Byråds medlemmer sidder i forhandlinger om budgettet for 2024-27, men en stor del af det udviklings-grundlag med massevis af nye boliger, de tror er eller kommer til stede, er bare marker, så der er ikke er hjælp at hente med vækst og tilgang af nye familier lige om hjørnet.

City Apartment har købt to klynger i Troldebakkerne til i alt 62 rækkehuse. Her er endnu ikke søgt byggetilladelse.


Alene på de udviklingsområder, der er forberedt, udbudt og lokalplanlagt fra 2018-21 og også solgt på kommunale arealer er der 1.035 mulige boligenheder.


Der er i adskillige år set stort på de vilkår om igangsætning af byggeri, der har været knyttet til salgene.


Det er projekter i Ramløse, Græsted, Blistrup, Esbønderup og frem for alt de store prestige-projekter i Troldebakkerne i Helsinge og i Gilleleje. I Troldebakkerne er der tre projekter, der ikke er kommet ud over planlægningsstadiet. I Gilleleje Syd er realiseringen af knap 200 boliger foreløbig brændt sammen, og omkring Birkevang er har politikerne selv spændt ben for knap 100 boliger.


Det er paradoksalt nok det ellers udskældte 'Grønnely', der nærmest blev stemplet som 'hundehandlere', der har leveret i Gilleleje og Esbønderup.


Bebyggelsen, der trods alt er skudt op blandt andet i Troldebakkerne, er stort kun blev bygge til og efterspurgt af ældre lejere. Det har også vist sig helt teoretisk, at unge familier 'overtager' parcelhuse, som den ældre generation rykker ud af.


I budgetforløbet arbejdes der efter en befolkningsprognose med boligpropgram, der er både forældet og alt for optimistisk.


Følg opdateringen med de enkelte projekter.


Læs også: Trækker sig fra Gilleleje-Syd

ERHVERV KULTUR
HELSINGE
HANDELSBY
FORENINGSLIV

bottom of page