top of page

Ny ejer af historisk ejendom

Ejendommen Østergade 12 i Helsinge har skiftet ejer, idet advokat Poul Erik Petersen har solgt udlejningsejendommen til ODO ApS, Rungsted Kyst, for seks millioner kroner. Det er dermed en af byens historiske ejendomme, der er kommet på nye hænder.

Østergade 12, Helsinge. (Foto: Arkiv.dk).


Poul Erik Petersen, der driver advokat-virksomhed i ejendommen, har ejet den side 1992, da han erhvervede den fra Den Danske Bank for 2.200.000 kroner.


Netop Østergade 12 rummer både en stor del af bankhistorien i Helsinge - og forretningsudviklingen på arealerne bagved, hvor VP-Arkaden blev bygget.


Der blev drevet købmandsforretning i Østergade 12. Ud over købmandsvarer omfattede forretningen isenkram, trælast, foderstoffer og andre varer.


Butikken blev startet af Jens Chr. Hansen i 189, og han drev den til sin død 1922. I 1922-1923 blev den drevet af hans enke. Derefter blev den overtaget af svigersønnen Valdemar Pedersen i 1924.


Fra 1965 blev købmandshandel drevet af Valdemar Pedersens nevø, Ejvin Laursen, der opførte VP-Torvet i 1974, og trælast-afdelingen udskiltes med nevøen Svend Aage Pedersen som indehaver.


Ejendommen blev solgt til Landsmandsbanken, da den etablerede filial i byen.


Landsmandsbanken blev til Den Danske Bank i 1976, og ved fusionen med Handelsbanken , der havde filial i Østergade 8-10, i 1990 valgte banken at samle aktiviteterne der, så det blev aktuelt at sælge Østergade 12.

ERHVERV KULTUR
HELSINGE
HANDELSBY
FORENINGSLIV

bottom of page