top of page

Mølledag med pilgrimsbesøg

Et dusin deltagere har begivet sig ud på årets gilgrimsvandring på Tisvildevejen, og søndag 2. juli kl. 13.00-16.00 runder gruppen Ramløse Mølle, der åbner dørene for alle besøgende i dagens anledning.

Deerr er også adgang til håndværksmuseet - her bødkerværkstedet.


Mølleforeningen håber på godt vejr, så gæsterne kan slå sig ned i græsset og nyde medbragt frokostkurv - og samtidigt søge viden om den historiske mølle.

Alle besøgende er velkomne til at lytte med på mølleforeningens præsentation.


Der er gratis adgang.

Det er sæsonens anden mølledag. Da 'Dansk Mølledag' for nylig blev markeret var der meget flot rykind med over 350 gæster, hvoraf nogle også selv gav bidrag til oplevelserne ved at tage turen til Ramløse med nabokommunens knallertklub og et par flotte historiske VW'ere.


Ramløse Mølleforening blev stiftet 10. april 1984. Den har til formål at fremme bestræbelser for at bevare og levendegøre Ramløse Mølle.


Ud over de mange publikumsrettede arrangementer, sørger foreningen for vedligeholdelse af møllen. Det samarbejder den med Gribskov Kommune om.


Desuden samarbejder den med Museum Nordsjælland. Foreningen søger også at indsamle, bevare og udstille genstande og arkivalier, der kan belyse møllens og mølleriets historie.


Der bliver yderligere fire mølledag i sæsonen: Søndag 23. juli fejre Håndværkets dag kl. 11.00-16.00. Søndag 3. september er der Høstmølle kl. 13.00-16.00. Søndag 15. oktober holdes Efterårsmølle kl. 13.00-16.00. Søndag 3. december er der Julemølle kl. 13.00-15.30.

ERHVERV KULTUR
HELSINGE
HANDELSBY
FORENINGSLIV

bottom of page