top of page

Kvickly ud med positivt resultat

Helsinge Brugsforening, der driver Kvickly, er kommet igennem 2022 med et positivt resultatet på 3,9 millioner, og det ser jo ganske pænt ud, men der er et stort men, påpeger bestyrelsesformand Jan Borgen på generalforsamling onsdag aften. Den primære drift, altså det vi har tjent på, at kunderne handler i butikken, er gået fra et plus på 8,1 million i 2021 til minus 1,8 millioner i 2022.

Bestyrelsesformand Jan Borgen aflægger beretning.


Når vi alligevel er havnet på et overskud på 3,9 million kroner hænger det sammen med, at vi omlagt lån i bygningen, og derved skåret en stor del af vores gæld til kreditforenings-selskabet. Overskuddet er reelt nok, det er desværre bare papirpenge, og ikke noget der giver likviditet, og ikke noget, som vi kan gøre igen i år, forklarede formanden.

Nettoomsætningen i 2021 var 266 millioner, og vareforbruget 192 millioner, og butikken oplevede et omsætningsfald til 260 millioner, mens vareforbruget var 194 millioner, altså et fald i omsætningen på seks millioner, men en merudgift på to millioner på indkøbte varer.


Så når vi bliver beskyldt for 'bar' at hæve vores udsalgspriser, så passer det altså ikke. Vores overskudsgrad er faldet fra plus tre procent til minus én, sagde Jan Borgen i beretningen. Men der er lysere tider i udsigt, for starten i 2023 i første kvartal ser rigtig fornuftigt ud, vi ligger foran budgettet. Vi har flere ekspeditioner, og vi ser visse varer falder lidt i pris igen, ikke meget men lidt.

ERHVERV KULTUR
HELSINGE
HANDELSBY
FORENINGSLIV

bottom of page