top of page

Kirker laver 'Gribskov Korskole'

Kirkerne i Gribskov er gået sammen i et stort projekt, Gribskov Korskole. Det er en fire trins korskole, der er bygget op på samme måde som Danmarks Radios Pigekors uddannelsesforløb.

For aldersgruppen 0.-2. klasse bliver der spirekor, 3.-5. klasse har børnekor, 6-.7. klasse har juniorkor og som kronen på værket er pigekoret. Det hele starter ni august.


Der vil blive øvet efter nogle pædagogiske systemer, der er udviklet over mange år. En vigtig inspirator er Margrete Enevold, der i sit arbejde med musikkonservatoriets børnekor har uddannet en række fremragende korledere.


En af disse, Ulla Abildgaard, har sagt ja til opgaven med at begynde denne korskole. Der vil være opstart medio august, og formentlig være korsang i Helsinge kirkes sognegård. Mårum kirkes organist/pianist vil deltage med sit fremragende klaverspil, så det skal nok blive sjovt for børnene.


Der vil blive sørget for transport til øvelsesstedet fra de lokale skoler og fritidsordninger, og der begyndes i år med de små, altså spire og evt. børnekor.


Hvis det lykkes med i fem-seks år at fastholde børnenes interesse, kan Gribskov have et flot kor, der kan synge sange, så både englene og vi andre fryder os, fremhæver initiativtagerne.


I august meldes der ud om præcise øvetidspunkter, tilmelding og øvested.


Det er for børnene ganske gratis at deltage i dette spændende undervisningstilbud.

ERHVERV KULTUR
HELSINGE
HANDELSBY
FORENINGSLIV

bottom of page