top of page

Høstmøllen maler i Ramløse

Ramløse Mølleforening inviterer til høstmølle søndag 3. september kl. 13.00-16.00. Her er det muligt at opleve, hvordan der i gamle dage ved hjælp af en plejl fik kernerne skilt fra korn-aksene.

En plejl var oprindeligt et våben fra middelalderen der bestod af et metalhoved til at slå med, monteret på et håndtag med et reb, en strop eller en kæde. Den primære taktiske fordel ved plejlen var dens egenskaber til at slå omkring forsvarerens skjold eller parade.

Så drastiske er vi dog ikke på møllen, lover mølleforeningen.


Der findes nemlig to overordnede typer plejl. Vi anvender en mere fredelig udgave, en lang version, som oprindeligt blev brugt som landbrugsredskab af samme navn. Vi syntes det er sjovt og lærerigt at benytte høstmøllen til at demonstrere hvordan det foregik i gamle dage, når der skulle skilles kerner fra kornaks.


Vi har også en børne plejl så de kan få lov at afprøve teknikken. Vi anbefaler dog at de har en cykelhjelm på mens de bruger plejlen, oplysder arrangørerne. Ud over at kunne afprøve at tærske med plejl, har vi også de forskellige traditionsrige oplevelser på møllen. Vi bager masser af boller og laver dejlig kaffe/the.

Vi har også de gammeldags legeredskaber fremme til børn og barnlige sjæle. I det hele taget så glæder vi os til at byde jer velkommen til endnu en hyggelig dag på vores smukke Ramløse Mølle,, tilføjer mølleforeningen.


ERHVERV KULTUR
HELSINGE
HANDELSBY
FORENINGSLIV

bottom of page