top of page

Guitarkoncert i Helsinge Kirke

Torsdag 6. juli kl. 20.00 runder 'Sommerkoncerter i Nordsjælland' Helsinge Kirke, hvor Peter Howard Jensen, der regnes af kritikere og publikum som en af de fineste guitarister i sin generation, er på programmet.

Peter Howard Jensens aktive karriere som solist i ensemblesammenhænge og som eneoptrædende har bragt ham til alle musikkens større hovedstæder. Han er modtager af Kong Frederik og Dronning Ingrids Musiklegat for excellence i koncertopførelse.


Et af de bemærkelsesværdige aspekter ved Peter Howard Jensens programmer og opførelser er hans totale kontrol af alle perioder af musikhistorien. Med en virtuos teknik og et dybtfølt musikalsk udtryk, bliver hans publikum præsenteret for højtudviklede opførelser fra barokken til det 21. århundrede.


Desuden udvider han sit instruments rolle i klassisk musik ved at gå ud over det traditionelle guitarrepertoire og spiller værker specielt arrangeret for guitar af Bach, Vivaldi, Haydn, og Schubert. Endvidere har han givet en række særdeles roste koncerter med Philharmonia Quartett Berlin og Franz Liszt Kammerorkester, i hvilke guitaren udgjorde soloinstrumentet i programmer bestående af musik af Boccherini, Schubert, Beethoven, Händel, Bach, og Vivaldi.


Peter Howard Jensen fik som den første skandinaviske guitarist Professional Studies Diploma fra Manhattan School of Music i New York City. Peter Howard Jensen er som den eneste danske guitarist nogensinde blevet udgivet på det eksklusive plademærke Deutsche Grammophon. Udgivelsen 'Vivaldi' fik i april 2012 en meget fornem anmeldelse i verdens førende tidsskrift for klassisk musik, det engelske Gramophone.


Der er gratis adgang til koncerten.


Læs mere om koncertrækken HER

ERHVERV KULTUR
HELSINGE
HANDELSBY
FORENINGSLIV

bottom of page