top of page

Fejrer Dansk Mølledag

Ramløse Mølleforening åbner den nye sæson på møllen og håndvæksmuseet søndag 18. juni kl. 13.00-16.00 når 'Dansk Mølledag' fejres.

Møllesvendene tager imod gæsterne og indvier dem i den spændende gamle mølles hemmeligheder. Hvis vind og vejr tillader, sættes møllen i gang og der males mel.

Det populære møllemel (rug, hvede og spelt) kan købes i Møllen – direkte fra møllens kværn. Børnene kan selv prøve at male en lille portion mel på de to håndkværne.


Der bydes på kaffe/te og nybagte mølleboller.


Dansk Mølledag er den nationale festdag, hvor mere end 100 vand- og vindmøller lukker porten op for publikum. Målet med Dansk Mølledag er at skabe opmærksomhed om vores gamle vand- og vindmøller for derigennem at øge forståelsen for bevarelsen af denne del af vor kulturarv. Det markerer samtidig den egentlige start på årets møllesæson.


Der bliver yderligere fem mølledage i Ramløse: Søndag 2. juli kl. 13.00-16.00 er der besøg af pilgrimme, der er på den årlige sommervandring, søndag 23. juli kl. 11.00-16.00 med 'Håndværkets dag', søndag 3. september kl. 13.00-16.00 med 'Høstmølle', søndag 15. oktober med 'Efterårsmølle' og søndag 3. december kl. 13.00-15.30 med 'Julemølle'.


Håndværksmuseet har til huse i sidebygningen på Ramløse Møllelod. Her viser museumsguider bødker-, skomager-, kobbersmed- og urmagerværksteder frem. Rig mulighed for at høre mere om de gamle håndværk. Ramløse Mølleforening står for arrangementer og arbejde med at bevare møllen.


ERHVERV KULTUR
HELSINGE
HANDELSBY
FORENINGSLIV

bottom of page