top of page

Drejer nøglen til Leif's Gardiner

Med udgangen af juli er nøglen drejet til en af Helsinges ældste butikker, Leif's Gardiner, der har rod tilbage til 1959, da Svend Madsen åbnede gardinforretning i ejendommen Østergade 32. Leif Madsen videreførte forældrenes forretning - og i 1982 valgte han at flytte til Østergade 20.

Leif Madsen har valgt at pensionere sig selv som 83-årig, og nu er det tid til hjemlige sysler sammen med hustru Jette.


'Midt i Gågaden' er det fremgået af Madsens markedsføring af butikken - men netop Gågaden har ellers spillet en rolle for hans forhold til byens handelsforening.


Jeg var med i et udvalg, etableret af handelsforeningen, blandt andre sammen med boghandler Carsten Schwartz. Vi nåede enstemmigt frem til anbefaling af at der nok skulle være gågade, men med en sivegade så der kunne blive ensrettet trafik med mulighed for kortvarig parkering, fortæller Leif Madsen.


Men handelsforening anbefalede stik modsat overfor kommunen en ren gågade-løsning, der tilmed er udformet, så det nærmest vil være umuligt at ændre til en ensrette trafik, og jeg tog konsekvensen af det ved at forlade foreningen.


Butikkerne i Gågaden kunne have stået stærkere i dag, end vi ser netop nu med flere triste butikslukninger og besvær med at få nye til at rykke ind, vurderer Leif Madsen.


Leif Madsen er født i Esbjerg. Da han var 17, kom han i lære i tøj og tekstilforretningen Willerup i Hillerød, hvor han blev udlært i gardinafdelingen. Efter syv år i flyvevåbenet som og flyveleder flyttede han i 1967 tilbage til Helsinge og kom ind i forældrenes butik, som han videreførte efter en vellykket generationsskifte.

Leif Madsen og hustru, Jette, på den sidste åbningsdag i butikken.

ERHVERV KULTUR
HELSINGE
HANDELSBY
FORENINGSLIV

bottom of page